Ergotherapie

Omdat zelfstandigheid je energie geeft!   

Op een bepaald moment in je leven kan je  problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, dit door een tijdelijke of blijvende beperking - fysiek, mentaal of emotioneel.  Een duwtje in de rug kan je dan terug op weg helpen.

Ik werk vraaggestuurd en op maat. Jij stelt de vraag en samen gaan we op zoek naar een oplossing die aansluit bij jou persoonlijke noden.

Je kan bij mij terecht voor oa.:

  • zelfredzaamheidstraining

  • hulpmiddelenadvies en woningaanpassing

  • ergonomie (bij chronische rugklachten, na een ongeval of ingreep, preventief)

  • valpreventie voor thuiswonende ouderen of bewoners in een WZC

Voor wie:

Eenieder met een hulpvraag.

Zowel kinderen, volwassenen als senioren. 

activiteiten.png

workshops & advies

Omdat je graag een antwoord wil op je vragen!

Wil je meer weten over onderwerpen zoals ergonomie, valpreventie, ADL na een operatie aan heup, knie of schouder,...? In de vorm van interactieve workshops zet ik jullie op weg. 

Voor de exacte datum en locatie check je de agenda. 

meer_informatie.png

Samen in beweging

Omdat bewegen gezond is!   

Ben je op zoek naar een fijne vorm van beweging samen met je kind? Dan is het wobbelturnen, knuffelturnen of Happy Kids massage misschien wel iets voor jullie! Nieuwsgierige kleuters kunnen dan weer een uitdaging vinden in een speelse les (ouder-) kinderyoga.

Beweging is voor alle leeftijden. Ook volwassenen en senioren kunnen terecht bij ErgoTien voor een leuke wobbel work-out of Fit&Fun. 

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegingsopvoeding voor peuters met één van hun (groot)ouders. De relatie tussen kind en (groot)ouder staat hierbij centraal. Het samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel. 
Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne.  

Wobbelturnen® is meer dan enkel turnen op en rond een Wobbel.  Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen,  samenwerkingsspelletjes en relaxatie. 

Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen eerder actieve fases en passieve fases, waabij in- en ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan.

Voor de volwassenen is er de wobbel work-out, een inspannend uurtje spanning op en rond een balansbord.

 

 

Kinderyoga is er voor kleine deugnieten die al eens graag de aap uithangen, zich uitleven met wasco's, samen zingen & dansen of genieten van een moment van rust.  Elk lesje is anders.  Kinderen mogen ervaren dat het fijn en veilig is om zichzelf te zijn en zich te ontplooien.

Alle lesdata zijn terug te vinden in de agenda.

Inschrijven kan via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar jantien.maerien@ergotien.be

foto van Frauke Mollen 2.jpg